top of page
4B7C1911-F248-499D-A463-114A92AB76F2_1_105_c.jpeg
Info til våre valpekjøpere: Bilde

Info til våre valpekjøpere

Vi fokuserer på hunder med god helse og sterk mentalitet. Lagottovalper er veldig skjønne og mange blir tiltrukket av rasen av dens størrelse, at den er røytefri og har et yndig ytre. Det som er viktig å vite er at dette er hunder som må få brukt hodet og sin egenskap med å få jobbet med nesen, den trenger å få både mental og fysisk stimulans regelmessig. Selv om hunden ikke røyter, er det veldig mye arbeid som må legges i stell av pelsen, den bør børstes og klippes jevnlig.

Vi selger valper med bakgrunn i en genuin interesse for Lagottoen og ikke av profitt. 

Vårt hovedfokus er å avle hunder ut i fra det som vi mener er til det beste for rasens utvikling. For å kunne kvalitetssikre oppdrettet vårt og evt. forbedre til fremtidige kull, er det viktig for oss at valpekjøpere holder en åpen og god dialog med oss. Dette fører til at du som valpekjøper vil beholde kontakten med oss igjennom hele hundens liv.


Vi selger ikke valp til noen vi ikke har møtt personlig, og valpen skal hentes hos oss, den blir ikke sendt på reise alene. Dette for at vi kan bli kjente med hverandre, med hundene våre og ikke minst være sikker på du faktisk ønsker å kjøpe valp fra oss. At kjemien mellom oss er i orden, begge veier, er viktig!

Når valpene blir født vil vi følge hver enkelt valp individuelt hvor vekt, når de åpner øynene og andre utviklingstrinn dokumenteres. Valpene vil preges inne sammen med resten av oss i familien med småbarn i hus. De vil bli håndtert daglig, utsatt for stimuli, lyder og dufter men uten å bli påført unødvendig stress. Når de er gamle nok, tar vi dem med til nye miljø, oppleve barn, andre dyr, fremmede mennesker og prøve seg på forskjellige underlag samt mye mer.  Vi vil ta dem med til dyrlegen og på korte kjøreturer med bil. På vår hjemmeside vil vi fortløpende legge ut bilder og info om valpenes opplevelser og utvikling. De første ukene har vi besøksforbud for å minimere smittefare og for at tispen skal få ro og fred med valpene den første tiden. Etter at valpene er fylt 4 uker er folk velkomne til å besøke oss.


For oss er viktig at rett valp havner i rett familie. For å få de beste forutsetningene for å lykkes ut fra de ønsker/tanker du har for din valp, vil vi først når valpen har fylt noen uker, 7 uker kunne ta den endelige beslutningen om hvilken valp vi tror passer best til nettopp deg. Vi tar da med i betraktning hvordan valpen har vært i gjennom de foregående ukene, hvordan de er i flokk og alene. Valpekjøpere får ikke velge ut den valpen de selv ønsker, kun basert på ut dens utseende o.l.

Valpene forlater oss etter at de er blitt 9 - 10 uker. De har da vært på veterinærbesøk, fått ormekur og blitt ID-merket alt etter NKK sine regler. Innen henting skal du ha tegnet forsikring for valpen. 

Ved 12 måneders alder forlanger vi at det blir tatt røntgen av hofter. Det er veldig viktig for oss når vi vurderer kullet helsemessig. Og for deg som hundeeier er det viktig å kjenne HD-statusen slik at du kan ta dine forholdsregler mht aktivitet med din hund, dersom det skulle vise seg at hunden har HD. Dette er med hensyn til hundens beste og dens livskvalitet.

Valpen skal som et minimum gå valpekurs, men gjerne flere kurs/treninger som hverdagslydighet, søkskurs, miljøtrening m.m. Anbefaler å lese boka "På talefot med hunden" av Turid Rugaas.

Skal hunden i avl skal vi rådføres og vi vil at du følger NKKs og Norsk Lagotto klubbs avlsråd og anbefalinger. Blandingsavl er helt og holdent forbudt.

Skulle det oppstå utfordringer som gjør at du ikke kan beholde hunden, så vil vi gjøre hva vi kan for å bistå med å løse dine problem. Dersom hunden mot formodning må bli omplassert skal det alltid skje via oss. Vi vil da hjelpe til med å finne et nytt hjem til hunden. Vi aksepterer ikke at hunden selges videre eller avlives uten at vi er informert på forhånd.

For oss er det en selvfølge å følge opp valpene gjennom hele livet og vil avholde kenneltreff for alle våre valpekjøpere. Dette anser vi som en flott arena for valpekjøpere til å utveksle erfaringer, samt komme i gang med/videreutvikle treningen. Vi ønsker å være en del av valpenes liv, så dersom du ikke ønsker kontakt og oppfølgning er ikke vi oppdretteren for deg.

Dersom du er interessert i valp fra oss, så send gjerne en introduksjonsmail om deg selv, og hvorfor du ønsker deg nettopp en Lagotto. Fortell om din erfaring med hund og planer for hundeholdet. 

Info til våre valpekjøpere: About

Våre valper får med seg fra oss til sitt nye hjem:

  • Registreringsbevis fra NKK

  • NKK’s kjøpsavtale

  • Veterinær- og helseattest av nyere dato.

  • NKKs brosjyre "Velkommen valp" samt råd og tips som kan være nyttige i den første tiden med det nye familiemedlemmet

  • Liten sekk med fôr som valpen har blitt tilvendt

  • Noe utstyr som bl.a. pledd med lukt av mor og søsken

Info til våre valpekjøpere: Tekst
bottom of page