top of page
Sup_edited.jpg

Dette er vår egen familiehund som er med høyt og lavt overalt, hele tiden. Ei bestemt frøken som er ekstremt kjærlig. Hun er ei supertrivelig og trygg tispe med usedvanlig godt gemytt og lynne. Hun kan være vár og forsiktig i enkelte nye situasjoner, men med god støtte for å trygge henne best mulig og la henne få ta ting i sitt eget tempo og på sitt vis forserer hun nye utfordringer på strak arm. Hun er veldig utadvendt, sosial, nysgjerrig og på grensa til utspekulert smart. I tillegg er hun i likhet med resten av familien nokså sta og egenrådig.


Vår bakgrunn for å videreføre Lagottolinja med hunden vår er at hun er frisk, HD-fri, øyenlyst, gentestet og selvsagt mentalt stabil. Hun er et flott eksemplar av rasen i følge flere erfarne i Lagottomiljøet og i tillegg er hun eksepsjonelt fantastisk med barn og er en herlig familiehund. Vi hadde en nyfødt i hus da vi hentet henne. De to har vokst opp som søsken, og hunden tok godt i mot den nye babyen også to år senere. Hun har blitt passet på av familier og venner når vi har reist utenlands o.l., og hun går godt overens med hvem som helst, barn og voksne i alle alder,

i tillegg til at hun er tillitsfull og tilpasningsdyktig. 

Hunden blir ikke brukt til noen spesiell hundesport pr. i dag, men hun har vist stor interesse og potensiale for både agility og søk/spor. Vi tok et kantarellkurs med henne da hun var 4 måneder og vi jobber jevnlig med søk. Planen er at hun etterhvert blir sertifisert terapihund, men pr. dags dato er hun primært en familiehund, og for de aller aller fleste som ønsker å anskaffe seg en hund, er vel dette alfa og omega. Hun er god i å bli håndtert, børstes og klippes jevnlig både med maskin og saks, da det er MYE arbeid med en lagottopels (trengs mer pelsstell enn par ganger i året som det dessverre misvisende kommer frem om Lagottoen på enkelte fora) samt kloklipp.

Skal sies hun liker det nok ikke, men hun er rolig og fin.

Våre hunder: About
bottom of page